Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Karolinska gaat verder met veranderingen Samsom

Karolinska universiteitsziekenhuis gaat de organisatieveranderingen van Melvin Samsom niet terugdraaien. Dat zegt plaatsvervangend CEO Annika Tibell in een interview met Zorgvisie.

De organisatieverandering onder leiding van oud-CEO Melvin Samsom in het Karolinska universiteitsziekenhuis in Stockholm was radicaal en grootschalig. Samsom nam afscheid van de bestaande organisatiestructuur. Hij hief de divisies en vakgroepen op om zorg thematisch, met zorgpaden, rond de patiënt te organiseren.

Samsom verloor geleidelijk draagkracht onder de medisch leiders. In oktober maakte hij bekend dat hij terug zou treden per 1 april 2019.

Te ver opgesplitst

Annika Tibell wil door met het werk van Samsom, maar sluit niet uit er veranderingen worden teruggedraaid: “In sommige gevallen zijn de vakgroepen misschien te ver opgesplitst en verdeeld over de zeven thema’s. Sommige gaan we misschien weer bij elkaar zetten.”

Lees het hele interview vanaf 2 mei op Zorgvisie

Verder op Qruxx:
Melvin Samsom: ‘Invoering VBHC bij Karolinska was geen Big Bang’
Karolinska: VBHC in de praktijk

 

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.