Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laurentius Ziekenhuis start digitale intake bij onderzoek dikke darm

De poli MDL van het Laurentius Ziekenhuis is gestart met een digitale intake voor patiënten die een onderzoek krijgen van de dikke darm. Patiënten die hiervoor in aanmerking komen, doen zelf de intake via het patiëntenportaal.

De patiënt kan de screening op een zelf gekozen moment uitvoeren en dit eventueel ook samen doen met een begeleider. Hij hoeft dus niet naar het ziekenhuis of op een afgesproken tijdstip telefonisch beschikbaar te zijn voor een telefonische screening.

Voorlichtingsfilm

De patiënten die in aanmerking komen voor de digitale intake, krijgen via de e-mail een link om het digitaal screenen te starten binnen de beveiligde omgeving van het patiëntenportaal. Ze krijgen hier een voorlichtingsfilm te zien over de gang van zaken van de dag van het onderzoek en over het onderzoek zelf.

Goed beeld

Linda Roberts, MDL-arts: “Door de digitale voorlichting krijgen patiënten een goed beeld van wat zij kunnen verwachten voor, tijdens en na het onderzoek.  Dit is belangrijk, want goede voorlichting aan de patiënt zorgt niet alleen voor een grotere tevredenheid, maar ook voor een betere darmvoorbereiding.”

Nadat de patiënt de film heeft bekeken, vult hij digitaal een vragenlijst in. Zodra de vragenlijst is ingevuld en beoordeeld door een zorgprofessional, wordt de patiënt opgeroepen voor het onderzoek.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.