Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maasstad Ziekenhuis verkort wachttijd door verplaatsen ingrepen

Patiënten van de afdelingen Chirurgie, Orthopedie en Neurochirurgie van het Maasstad Ziekenhuis kunnen voortaan voor een minder complexe operatie ook terecht in Spijkenisse MC. Het voordeel voor de patiënten is dat de wachttijd korter is.

Patiënten van het Maasstad Ziekenhuis, die een minder complexe operatieve ingreep nodig hebben, worden nu ook in Spijkenisse MC geopereerd. De wachttijd is daar relatief kort. In principe gebeurt de operatie door de eigen arts.

Nacontrole

Als de patiënt na de ingreep in het ziekenhuis moet verblijven, gebeurt dat in Spijkenisse MC. De patiënt mag bij ontslag kiezen waar hij de nacontrole wil: in Spijkenisse MC of het Maasstad ziekenhuis.

Meer specialismen

Het gaat op dit moment om  patiënten van de specialismen Chirurgie, Orthopedie en Neurochirurgie. Het is de bedoeling het aantal specialismen in de nabije toekomst uit te breiden.

Eind 2018 zijn de chirurgen uit het Maasstad Ziekenhuis, die ook werkzaam zijn in Spijkenisse MC, begonnen met het verplaatsen van operatieve ingrepen. Op basis van hun ervaringen is er nu een manier gevonden om patiënten efficiënt en veilig te kunnen doorverwijzen.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.