Maurice van den Bosch nieuwe voorzitter Santeon

Maurice van den Bosch, bestuursvoorzitter van OLVG in Amsterdam, is sinds half mei voorzitter van Santeon. Hij volgt Douwe Biesma op, die per 1 juli bestuursvoorzitter van het LUMC wordt.

Santeon is een groep van zeven topklinische ziekenhuizen verspreid over Nederland die op een samenwerken om de zorg aantoonbaar te verbeteren. Santeon- professionals kijken bij elkaar in de keuken. Ze nemen de beste resultaten van elkaar over. Pieter de Bey is directeur van Santeon. Hij werkt nauw samen met de voorzitter, de andere bestuursleden en de ziekenhuisprofessionals aan de doelstellingen van Santeon.

Mooie stappen

Douwe Biesma ziet dat de ziekenhuizen mooie stappen hebben gezet. “Zo werken we inmiddels voor veertien verschillende aandoeningen aan betere zorg op basis van uitkomsten. Dit jaar maken we de sprong om zorguitkomsten ook beschikbaar te maken voor patiënten; goed vindbaar, begrijpelijk én op maat. Dit staat in Nederland nog in de kinderschoenen, terwijl het essentieel is voor patiënten en zorgverleners om samen te kunnen beslissen over de beste zorg voor ieder individu”

Eigen verhaal

Maurice van den Bosch: “De afgelopen tien jaar hebben de Santeon ziekenhuizen veel van elkaar kunnen leren. We zijn nu klaar voor een nieuwe fase waarin de individuele wens van de patiënt belangrijker wordt. Iedere patiënt heeft een eigen verhaal. Door data hierover slim digitaal te verzamelen, en te koppelen aan de kennis en kunde van onze artsen en verpleegkundigen, kunnen we nog beter het gesprek met de patiënt aangaan. Ik zie het als een mooie uitdaging om dit proces te begeleiden en samen met de Santeon ziekenhuizen de zorg voor onze patiënten nog verder te verbeteren.”

 

 

Reacties