Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meander, Tergooi en UMC Utrecht werken samen bij urologische kankerzorg

Specialisten op het gebied van urologische kankerzorg van Meander Medisch Centrum, Tergooi en UMC Utrecht zijn gestart met een nieuw regionaal multidisciplinair overleg.

Tijdens dit overleg bespreken diverse disciplines uit de drie ziekenhuizen de behandelmogelijkheden voor individuele patiënten met blaas-, nier- of prostaatkanker en testistumoren. Sinds januari van dit jaar werken de ziekenhuizen samen om de urologische kankerzorg in de regio te verbeteren.

Meer ervaring

Elk ziekenhuis is gespecialiseerd in één soort operatie. Het operatieteam krijgt hierdoor meer ervaring in één operatie. De verwachting is dat dit de kwaliteit van zorg beter maakt. Patiënten kunnen sneller herstellen en krijgen minder last van complicaties.

Aanspreekpunt

De uroloog of verpleegkundige van het eigen ziekenhuis blijft het vaste eerste aanspreekpunt voor de patiënt, ook als een eventuele operatie in één van de andere ziekenhuizen plaatsvindt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.