Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer uitkomstindicatoren in 2019

Partijen in de medisch-specialistische zorg zijn er in geslaagd om voor 2019 het aantal structuur- en procesindicatoren met 25 procent te verminderen ten opzichte van dit jaar. Dit blijkt uit een telling door het Zorginstituut van het aantal vastgestelde indicatoren waarover zorginstellingen volgend jaar gegevens openbaar maken. Tegelijkertijd is het percentage uitkomstindicatoren voor 2019 opnieuw gestegen.

Daarmee is de doelstelling voor de vermindering van de indicatoren gehaald die in het bestuurlijk akkoord medisch specialistische zorg 2019-2022 is afgesproken. Dit akkoord benadrukt de richting die zorgaanbieders, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars op willen: naar meer uitkomstinformatie die er voor individuele patiënten toe doet.

Sinds enkele jaren streven partijen in diverse zorgsectoren ernaar om het aantal structuur- en procesindicatoren te verminderen en het aantal uitkomstindicatoren te verhogen. Patiënten zijn namelijk meer geholpen met relevante informatie over uitkomsten van en ervaringen met behandelingen dan met gegevens over bijvoorbeeld de beschikbare faciliteiten in een ziekenhuis of het aantal patiënten dat meedoet aan een onderzoek.

Lees ook:
Aandeel uitkomstindicatoren in vier jaar ruim verdubbeld

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.