Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw kennisplatform voor uitkomstgerichte zorg van start

Voor zorgprofessionals die online willen leren en samenwerken, is het Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg gelanceerd. Op de website staan concrete handvatten om aan de slag te gaan met uitkomstgerichte zorg.

Het kennisplatform is vorige week live gegaan tijdens de landelijke online conferentie van het Programma Uitkomstgerichte zorg. De community is toegankelijk voor professionals die werken binnen de medisch-specialistische zorg of bij patiëntenfederaties.

Online leeromgeving

“Omdat we uitkomstgerichte zorg zo breed mogelijk willen uitrollen in de zorgbranche, is bijna alle informatie openbaar te vinden en te gebruiken op het kennisplatform”, meldt de NVZ. De focus ligt op het delen van nieuws en praktijkvoorbeelden. “Maar er zijn ook concrete tips, tools en hulplijnen om zelf aan de slag te gaan.” Professionals die hulp nodig hebben, kunnen een ondersteuningsverzoek indienen om een duwtje in de goede richting te krijgen.

Ontmoetingsplek

Daarnaast dient het platform als ontmoetingsplek. “Je kunt op een laagdrempelige manier contact leggen met andere (zorg)professionals”, aldus de NVZ. Voor communityleden worden evenementen en activiteiten georganiseerd. Zo is er eind deze maand een congres over data-impact in coronatijd en een Zoom-meeting over de aankomende campagne ‘Samen beslissen’.

Partijen op één plek verbonden

In het Nederlandse zorglandschap bestaan al veel programma’s en initiatieven die werken aan uitkomstgerichte zorg. Denk aan Juiste Zorg op de Juiste Plek, Waardegedreven Zorg (NFU) en Santeons Experiment Uitkomstindicatoren. “Het kennisplatform verbindt al deze initiatieven zodat ze elkaar aanvullen en versterken”, aldus de NVZ.

Het Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg komt voort uit het Programma Uitkomstgerichte Zorg en wordt gecoördineerd door de NVZ. Het programma loopt van 2018 tot 2022 en is ook onderdeel van de Veranderaanpak.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.