Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe e-learning traint zorgverleners in samen beslissen met patiënten

De nieuwe e-learning ‘De kern van samen beslissen’ gaat specifiek over hulpverlening en behandeling samen met de patiënt. De training legt de focus op wat samen beslissen nu echt betekent in het dagelijkse werk van een zorgverlener.
© K Davis/peopleimages.com / stock.adobe.com

De e-learning is ontwikkeld in samenwerking met de Federatie Medisch Specialisten, V&VN en NFU, vanuit het Programma Uitkomstgerichte zorg. Voor deze nieuwe e-learning is een accreditatie aangevraagd om zeven ABAN-punten te vergaren.

Voor zorgverleners

Alle medisch specialisten, opleiders en aios, die hun kennis over gespreksvoering en communicatieve vaardigheden rond het thema samen beslissen willen aanscherpen, kunnen deze actuele digitale training doen.

De e-learning bestaat uit vijf verschillende modules. Deze modules zijn opgedeeld in kleinere micro-learnings van ieder vijftien minuten. Duidelijk communiceren komt daarbij ook aan bod. De zorgverlener krijgt met deze training goed zicht op de manier waarop de zorgverlener samen beslissen toepast in een gesprek met de patiënt.

Daarnaast is een zelfscan beschikbaar. Daarmee kunnen zorgverleners in kaart brengen in hoeverre zij de basiscompetenties van samen beslissen al in de praktijk brengen. En welke vaardigheden verder ontwikkeld kunnen worden.

Samen beslissen met keuzehulp

Samen beslissen is een proces waarin zorgverlener en patiënt samen bespreken welk medisch beleid het beste bij de patiënt past. Alle mogelijkheden, voor- en nadelen van een bepaalde behandeling of aanpak, patiëntvoorkeuren en omstandigheden worden hierin meegenomen.

De nieuwe e-learning is interprofessioneel ingestoken. Het uitgangspunt voor interprofessionele samenwerking is dat de patiënt echt meedoet. Dus geen hulpverlening voor de patiënt maar mét de patiënt vanuit één visie en zorgplan.

Bij ziekenhuizen zijn meerdere hulpmiddelen inzetbaar om samen beslissen beter toe te passen. Een hulpmiddel dat snel opkomt en goed werkt is de keuzehulp. Een keuzehulp is een digitaal hulpmiddel dat aan de hand van een aantal vragen patiënt en arts inzicht geeft in de persoonlijke situatie en voorkeuren van de patiënt. Op basis van de antwoorden kan een keuze voor een behandeling worden gemaakt, die past bij de specifieke situatie van de patiënt.

E-learning ‘Goed begrepen’

In december 2020 kwam al eerder een e-learning beschikbaar over het thema samen beslissen. Pharos en Nivel hebben de e-learning ‘Goed begrepen’ vooral ontwikkeld om de communicatie van medisch specialisten, verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen beter aan te laten sluiten op het niveau van de patiënt. Het gaat dan vooral over het herkennen van beperkte digitale vaardigheden bij patiënten en het zo begrijpelijk mogelijk communiceren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.