Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe trainingen voor Samen Beslissen online

Voor artsen, medisch specialisten, verpleegkundig specialisten en (gespecialiseerd) verpleegkundigen (in opleiding) zijn nieuwe opleidingen over Samen Beslissen online. Ze zijn te vinden op de website van het Programma Uitkomstgerichte Zorg, een initiatief van Federatie Medisch Specialisten, V&VN, NFU en Patiëntenfederatie Nederland.

Met het nieuwe opleidingsaanbod kunnen zorgprofessionals hun kennis en vaardigheden om samen met patiënten te beslissen, leren toepassen in de praktijk of verder ontwikkelen.

E-learnings

Er is een serie met korte e-learnings met de focus op ‘de Kern van Samen Beslissen’ op het platform te vinden. De Kern van Samen Beslissen kent naast twee gevarieerde patiëntroutes, nog drie verdiepingsmodules gericht op ‘interprofessioneel samenwerken’, ‘bijzondere doelgroepen’ en ‘de rol van de verpleegkundige’.

Daarnaast is er een handleiding voor opleiders, docenten en trainers beschikbaar. Deze handleiding is bruikbaar voor zowel beginnende als ervaren opleiders. Onderwerpen die aan bod komen zijn: theorie samen beslissen, leerdoelen formuleren, gespreksopnames inzetten, feedback geven, coachen, gespreksvaardigheden trainen, onderwijs samenstellen en ambassadeurschap.

Qruxx biedt ook e-learningmodules over samen beslissen aan. Ze zijn afkomstig van Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties. Deze zijn hier te vinden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.