Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nivel ontwikkelt PROMs en PREMs voor twee oogzorgpaden

Voor het meten van de kwaliteit van oogzorg, heeft Nivel een Patient Reported Outcome Measure (PROM) en een Patient Reported Experience Measure (PREM) ontwikkeld voor twee oogzorgpaden. De vragenlijsten zijn getest met cliënten en klaar voor gebruik.

Nivel ontwikkelde de PROMs en PREMs voor de zorgpaden Automobiliteit en Neurovisuele Revalidatie. Dat deed het onderzoeksinstituut in opdracht van Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen.

Verbeteren met de cliënt

De PROM en de PREM zijn ontwikkeld in samenwerking met cliënten met een visuele beperking, betrokken zorgprofessionals en onderzoeksbureau Statisfact. Na ontwikkeling zijn de vragenlijsten verder verbeterd met cliënten die bij Visio revalideren. De vragenlijsten zijn inmiddels klaar voor gebruik. “Door ‘klein te beginnen’ en tussentijds te evalueren kunnen lessen uit de eerste ervaringen met de PROM en PREM snel benut kunnen worden voor de verdere implementatie”, is de aanbeveling van het Nivel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.