Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVZ komt met podcasts over digitale zorg

Voelen patiënten met hartfalen zich comfortabel als ze op afstand via een app begeleid worden door zorgprofessionals van het CWZ? Hoe helpt telemonitoring van COVID-19-patiënten de druk op de ziekenhuisbedden te verminderen in het Albert Schweitzer ziekenhuis? Wat gebeurt er tijdens de digitale meekijkconsulten die medisch specialisten van ziekenhuis Tjongerschans aan huisartsen bieden? Hoe zorgt het virtual hospital van Maasziekenhuis Pantein ervoor dat de dokter vaker in de huiskamer komt?

Op deze en nog meer vragen geeft de NVZ-podcastreeks Digitale Zorg antwoord. Met deze reeks neemt de NVZ deel aan de Slimme Zorg Estafette. Op vier donderdag in februari komt een aflevering uit. Een week later gevolgd door een lunchbijeenkomst waarin deelnemers kunnen doorpraten met de geïnterviewden van de podcast. De podcasts en lunchbijeenkomsten zijn interessant voor iedereen die meer wil weten over digitale zorg.

 Telebegeleiding hartfalen CWZ

CWZ biedt aan mensen met hartfalen de mogelijkheid om thuis begeleid en gemonitord te worden via de app CWZ Thuis. De app maakt het mogelijk voor zorgverleners om op afstand de gezondheidssituatie van patiënten in de gaten te houden. De podcast is hier te beluisteren, de lunchbijeenkomst heeft al plaatsgevonden.

Telemonitoring COVID-19-patiënten

Net als in veel ziekenhuizen versnelde de coronapandemie de ontwikkelingen op het gebied van digitale zorg in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Zo introduceerde het ziekenhuis telemonitoring voor mensen met COVID-19 die stabiel zijn maar nog wel zuurstof nodig hebben. De podcast over deze actuele vorm van digitale zorg is al te beluisteren, de lunchbijeenkomst heeft al plaatsgevonden.

Digitale meedenkconsulten van Tjongerschans

Samen met twee andere ziekenhuizen in de regio, huisartsen en zorgverzekeraar De Friesland ontwikkelde Tjongerschans zogenoemde digitale meedenkconsulten. Een gemakkelijke en laagdrempelige manier om huisartsen te voorzien van behandeladvies door medisch specialisten. Beluister hier de podcast, de lunchbijeenkomst is op woensdag 17 februari 2021 van 12:00 tot 12:45 uur.

Virtual hospital Maasziekenhuis Pantein

Met zijn virtual hospital zet Maasziekenhuis Pantein een nieuwe stap in de online dienstverlening aan patiënten. Dankzij de virtuele spreekkamers verschijnt de dokter vaker ‘in de huiskamer’. Hoe dat geregeld wordt, is te beluisteren in de podcast die op donderdag 18 februari op de NVZ-site verschijnt. De lunchbijeenkomst is op donderdag 25 februari 2021 van 12:00 tot 12:45 uur.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.