Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reinier de Graaf volgt voorbeeld Martini-Klinik

De Reinier Haga Groep heeft een gespecialiseerd centrum ingericht voor prostaatkankerbehandelingen. De operatietechniek die er wordt toegepast, is geïmporteerd uit de Hamburgse Martini-Klinik. De Reinier Haga Groep voegde er sneldiagnostiek en andere therapeutische opties aan toe.

Het centrum is gevestigd naast/in het Reinier de Graaf ziekenhuis en is op 16 april geopend. Bestuursvoorzitter Carina Hilders: “Wij willen de beste zorg leveren op maat. Nieuwe patiënten kunnen binnen 48 uur bij ons terecht. De uitslag is binnen 24 uur bekend. We werken samen met de Martini-Klinik en het Radboudumc en we bepalen het behandelplan op basis van shared decision making.”

Ervaring

De twee urologen die de operaties uitvoeren, hebben zich de afgelopen twee jaar gespecialiseerd in prostaatkankeroperaties en hebben ervaring opgedaan in alle toonaangevende centra in Europa. De twee urologen hebben tot nu toe tweehonderd operaties uitgevoerd. Dat aantal moet oplopen naar 400 tot 450 per jaar.

Nauwkeuriger

Sinds juni gebruiken het Reinier de Graaf als eerste ziekenhuis een nieuwe, zenuwsparende, operatietechniek. Tijdens deze zogenoemde neuro-safe operatie kunnen de operateurs weefsel uitnemen en vriescoupes naar het lab sturen waardoor ze nog nauwkeuriger het tumorweefsel kunnen lokaliseren.

Projectleider is Jan van Bodegom. Hij was eerder de oprichter van het Alexander Monro Ziekenhuis, dat gespecialiseerd is in borstkanker.

Lees verder op Zorgvisie.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.