Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Special KiZ: effectief implementeren e-health

Langzaam ontstaan de contouren van een digitaal zorglandschap. In deze special over implementatie en opschaling van e-health blijkt dat duidelijk. Het ondoordringbare woud wordt langzaam transparanter. En e-health initiatieven zijn steeds meer gericht op degenen die ze gebruiken.

Op de goede weg naar effectief implementeren

E-health-toepassingen worden vaak gezien als een oplossing voor veel gebreken in onze zorg. Ze zijn patiëntvriendelijk, maken de zorg beter en goedkoper, zijn duurzaam en vaak ook nog leuk ook om te gebruiken. Implementeren en opschalen is echter een hele uitdaging.
Lees verder >>>

Generieke module helpt verantwoord gebruik e-health in ggz

In juli 2019 maakte het Zorginstituut Nederland officieel bekend dat dertig kwaliteitsstandaarden voor de ggz zijn opgenomen in het Register. De generieke module e-health is er één van. In de gezondheidszorg wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van apps en digitale interventies en ook in de geestelijke gezondheidszorg is er steeds meer interesse voor. Deze generieke module helpt zorgverleners verantwoord e-health te gebruiken.
Lees verder>>>

Zelfmoordpreventie: brug tussen zwijgen en zorg

Mensen met zelfmoordgedachten kunnen terecht bij 113 Zelfmoordpreventie. Dat kan gratis, is vertrouwelijk, 24/7 en online. Al sinds de start van deze organisatie, nu tien jaar geleden, bestaat het hulpaanbod uit e-health toepassingen.
Lees verder >>>

GGZ Appwegwijzer helpt gebruikers bij zoektocht

In de appstores van Apple en Google staan honderdduizenden apps die onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid zouden verbeteren. Tussen al die apps een goed passende vinden, is als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Binnen de ggz is dan ook dringend behoefte aan het vergemakkelijken van deze zoektocht. De GGZ Appwegwijzer gaat zorgvragers én zorgverleners helpen.
Lees verder >>>

Norm voor gezondheidsapps stimuleert opschaling

Apps kunnen wel een uitstekend middel zijn, bijvoorbeeld om mensen te stimuleren gezonder te leven. Maar hoe scheid je het kaf van het koren? Welke app maakt waar wat wordt beloofd? Voor verdere opschaling van medische en gezondheidsapps is antwoord op deze vragen van groot belang.
Lees verder >>>

Landelijk programma voor implementatie e-health: een nautische beschouwing

Koers houden is ook bij e-health projecten belangrijk. En daar hoort bij dat steeds gepeild wordt of een geplande bestemming haalbaar is, de vaarroute veilig en de vlag de lading dekt.
Lees verder >>>

De transformatie naar zinnige e-health

De e-health revolutie is onomkeerbaar. Mogelijke voordelen zij: meer regie over je eigen gezondheid, meer zelfmanagement en verantwoordelijkheid. Maar er zijn ook mogelijke nadelen: meer onrust en meer (onnodig) zorggebruik. Wanneer is een e-health initiatief kansrijk en toekomstbestendig?
Lees verder >>>

Naar alle KIZ specials en artikelen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.