1. Directe meerwaarde voor de patiënt
Ontspannen meten en afstemmen, stabiel blijven of beter worden, vaker thuis kunnen blijven, ononderbroken door met werk, hobby of gezin. Leefstijladviezen op maat en bij de hand.
2. De toekomst is nu
Thuismonitoring biedt de kans om goed aan te sluiten op de lerende wereld van beginnende artsen, verpleegkundigen en studenten. Een ambitie formuleren geeft richting en helpt bij de uitwerking in een team van jonge en ervaren artsen.
3. Ontlast de SEH en de huisarts
Door te monitoren zie je niet alleen de meetdata, je ziet ook opvallende toe- en afnames in de metingen. Dit zegt iets over het gedrag en dus over de gesteldheid van de patiënt. Een geruststellend videoconsult kan een impulsief bezoek aan de huisarts of SEH voorkomen.
4. Preventie 2.0
Jullie team ligt patiënten al goed voor. Maar wat als thuismonitoring real time adviezen geeft, passend bij de meetwaarden van dat moment? Dan blijven leermomenten niet beperkt tot de spreekkamer en bladeren door een folder.
5. Verrijkte videoconsulten
Het goede gesprek doet ertoe. Waarden zoals snelheid, gemak, veiligheid, levensduur en vrijheid staan in waardegedreven zorg centraal. Thuismonitoring biedt de kans de data los te koppelen van het gesprek. Verschillende verpleegkundigen merken dat hun rol meer coachend wordt tijdens videoconsulten. De data spreken voor zich en zo ontstaat ruimte voor relevante, meer persoonlijke kwesties.
6. Monitor je slim
Thuismonitoring opschakelen betekent dat zorgverleners grotere hoeveelheden data zullen binnenkrijgen. Hoe meer data, hoe meer patronen er te zien zijn. Goed nieuws voor de patiënt en zorgverleners. Het leren uit de realiteit versnelt en stelt ons in staat direct aan de nodige verbeteringen te gaan werken.
7. Gericht samen beslissen
Gezamenlijke besluitvorming handen en voeten geven? Bespreek het behandelplan en zet hierin gericht de vraag welke ‘blend’ de patiënt het beste past. Welke afspraken kunnen vanuit huis en welke moeten echt live? Hoe zijn hier andere zorgverleners bij te betrekken?
8. Koudwatervrees overwinnen
Thuismonitoring kan een fijne kennismaking met Artificial Intelligence zijn Contact leggen met bijvoorbeeld CAIRElab leert hoe AI helpt de verschillende behoeften van patiënten beter in kaart te krijgen.
9. Stok achter de deur
Blended care is het vinden van een passende verhouding tussen fysiek en digitaal ondersteunde zorg, gebaseerd op patiëntbehoeften. Veel zorgverleners om je heen zijn al bezig de nodige stappen te zetten. Covid-19 biedt een verhoogde bereidheid tot samenwerken. De urgentie om ‘de juiste zorg op de juiste plek’ te organiseren, wordt wereldwijd gevoeld, erkend en ondersteund.
Het webinar Grenzeloos Beter is georganiseerd door het LUMC in samenwerking met NeLL en CAIRElab. Kijk het hier terug.