Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VBHC-prijs 2019 naar Denemarken

De VBHC-prijs 2019 is gewonnen door GLA:D. Dit initiatief verhoogt de kwaliteit van leven van artosepatiënten aanzienlijk.

Good Life with Osteoarthritis in Denmark (GLA:D) is een initiatief van de University of Southern Denmark.

Artrose-patiënten volgen een gestandaardiseerd individueel behandelplan waarin ze in twee sessies meer leren over hun kwaal. Daarnaast volgen ze twaalf  oefentherapiesessies. PROM’s en klinische uitkomsten worden in een landelijke database verzameld. Op basis hiervan wordt bepaald of de voor de patiënt relevante uitkomsten worden gemeten.

Zeer tevreden

GLA:D bestaat sinds 2013. Patiënten die de behandeling hebben gevolgd, melden zich minder ziek. Een op de drie is gestopt met paracetamol. Ook gebruiken ze aanzienlijk minder ontstekingsremmers. Patiënten lopen bovendien 10 procent sneller en geven aan dat hun kwaliteit van leven verbeterd is. Ook een jaar na de behandeling zijn de resultaten nog positief. Meer dan 90 procent van de patiënten geeft aan tevreden of zeer tevreden te zijn met het programma.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.