Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VBHC samenwerkingsprijs voor HartWacht

HartWacht, een nieuw zorgconcept dat is opgezet door Cardiologie Centra Nederland, leverancier Luscii en verzekeraar Zilveren Kruis, heeft de Professor Porter Value Based Healthcare Collaboration Award 2019 gewonnen.

De prijs, die op 17 april is uitgereikt, is speciaal bedoeld voor de samenwerking tussen de deelnemende partijen.

De cardiologen van Cardiologie Centra Nederland kunnen patiënten dankzij HartWacht thuis monitoren. Dit op basis van metingen van bijvoorbeeld gewicht en bloeddruk en vragenlijsten die door de patiënt worden ingevuld.

Zijn de ingestuurde waarden verontrustend of wordt er een door de arts ingestelde grenswaarde overschreden dan wordt er contact met de patiënt opgenomen. Dit geldt bijvoorbeeld voor een te hoog gewicht of een te hoge bloeddruk). Afhankelijk van de situatie kan de arts dan besluiten de medicatie bij te stellen of de patiënt vragen naar de huisarts of cardioloog te gaan.

Tweede onderscheiding

Voor Luscii betekent de prijs voor HartWacht dat de tweede onderscheiding op rij wordt gewonnen. Vorig jaar was de COPDInSight van NAAST, verzekeraar Menzis en Luscii de winnaar VBHC Primary Care prijs voor de beste innovatie in de eerste lijn.

Dit project is bedoeld voor COPD-patiënten in Nederland. Zij hoeven dankzij COPDInSight niet langer naar het ziekenhuis om relevante waarden te laten meten. “Het voorkomt ook ziekenhuisopnamen, wat een geweldige ontwikkeling is”, zei Emiel Rolink, directeur van Long Alliantie Nederland, hierover.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.