Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verbeterverhaal: IC mag registraties loslaten

Bij het Radboudumc mag de afdeling Intensive Care met toestemming van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), een groot aantal registraties loslaten.

Dit is de negende van zestien verbeterverhalen die op Qruxx verschijnen. Naar het overzicht

De afdeling neemt deel aan het experiment ZIRE (Zinvolle Registratie), samen met het UMCG en Rijnstate, waarin de vraag centraal staat of minder registratie tot betere kwaliteit van zorg leidt.

Zestien indicatoren

Het aantal indicatoren is bij de IC aanzienlijk teruggebracht van 102 naar een kernset van zestien indicatoren. Senior onderzoeker Marieke Zegers:  “We hebben samen met artsen, verpleegkundigen, ex-IC-patiënten en hun
naasten de kernset samengesteld. Als je je beperkt tot deze kernset, kun je de kwaliteit van zorg behouden, of zelfs verbeteren. Daar zijn wij van overtuigd.”

Werkplezier

Het experiment ZIRE loopt tot 2020. “We gaan in kaart brengen in welke mate de registratielasten afnemen en wat de patiënt ervan merkt. En we meten of het werkplezier van artsen en verpleegkundigen toeneemt bij de afname van registratiedruk.”

Lees hier het hele verbeterverhaal

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.