Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verbeterverhaal: kwaliteit consult omhoog door nieuw patiëntenportaal

Eind 2018 ging in het LUMC het vernieuwde patiëntenportaal mijnLUMC live. Na het basiszorgpad volgen in 2019 negen zorgpaden voor specifieke aandoeningen. De eerste ervaringen met het vernieuwde portaal zijn goed.

Dit is de twaalfde van zestien verbeterverhalen die op Qruxx verschijnen. Naar het overzicht

Geen kijkdoos, maar een reisgids, dat moest het vernieuwde patiëntenportaal  mijnLUMC worden. Het LUMC stelt hoge doelen als het gaat om de communicatie met patiënten. Maar het bestaande portaal, dat geïntroduceerd werd tegelijk met het elektronisch patiëntendossier (HiX) in 2011, werd niet goed gebruikt.

Persoonlijker

MijnLUMC moest persoonlijker worden en meer onderdeel zijn van het zorgproces op de poli. Nefroloog
Paul van der Boog, die als arts in de stuurgroep mijnLUMC zit en op de eigen afdeling al jaren werkt met eHealth: “Om ervoor te zorgen dat het portaal echt gaat bijdragen aan de afspraak die de patiënt met zijn zorgverlener heeft, is het belangrijk om zowel artsen als patiënten te betrekken bij de ontwikkeling.”

Belangrijke momenten

Patiënten hebben met mijnLUMC inzage in hun dossier. Op een tijdlijn staan belangrijke momenten in het persoonlijke zorgtraject. Hier vinden patiënten informatie over hun aanstaande afspraak of behandeling, bijvoorbeeld met wie de afspraak is, wat er gaat gebeuren en wat veelgestelde vragen zijn. Maar ook lab- en radiologie-uitslagen, vragenlijsten en e-consulten zijn beschikbaar.

Naar het hele verbeterverhaal

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.