Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waardegedreven zorg Rijnstate wint twee internationale prijzen

De waardegedreven zorg aanpak van Rijnstate heeft twee prijzen gewonnen tijdens het jaarlijkse Value-Based-Health Care prize event. Rijnstate is gekozen tot winnaar van de community award en de collaboration excellence award.

De genomineerden zijn eerder geselecteerd door een internationale jury. Tijdens het VBHC event dat op 10 mei plaatsvond, namen Alexandra Fahrenkrog (programmamanager Waardegedreven zorg) en Daniëlle Sikking (adviseur Waardegedreven zorg) namens Rijnstate de prijzen in ontvangst. Deze prijzen, uitgereikt door het VBHC Center Europe, erkennen en belonen initiatieven die innovatieve en waardegedreven zorg leveren.

Samenwerken binnen zorgketens

“Deze prijs voelt als een mooie erkenning voor Rijnstate, voor teams die elke dag maximale waarde voor de patiënt leveren, maar vooral voor de patiënt. Het is het leveren van de beste zorg voor de patiënt waar we het uiteindelijk allemaal voor doen,” aldus Fahrenkrog. Sikking vult aan: “Het is een enorme stimulans dat onze manier van werken nationaal en internationaal als een goed voorbeeld wordt gezien.” Rijnstate is trots op deze erkenning en de bijhorende prijs.

Rijnstate gebruikt uitkomsten en ervaringen van patiënten om de zorg steeds weer te verbeteren. Rijnstate heeft 28 zorgketens ingericht waardoor verschillende specialismen en patiënten nog nauwer samenwerken aan de zorg rond een aandoening. Het gaat dan bijvoorbeeld om borstkanker, reumatoïde artritis, IBD en prostaatkanker.

De winnaar van VBHC 2023

De winnaar van de VBHC prijs 2023 is Next Generation Musculoskeletal Condition-based Care via Advanced IPU’s. Volgens de jury een uitstekend initiatief gericht op het leveren van hoogwaardige zorg onder een op speciale voorwaarden gebaseerd betalingsmodel dat de transformatie van de gezondheidszorg op praktijk- en beleidsniveau stimuleert.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.