Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen nemen keuzehulpen op in epd

Noordwest Ziekenhuisgroep en ziekenhuis Tjongerschans maken keuzehulpen onderdeel van het elektronisch patiëntdossier (epd). Zo kan de informatie die patiënten invullen automatisch in het medisch dossier lopen.

De ziekenhuizen werken met de keuzehulpen van PatientPlus. Er zijn keuzehulpen voor meer dan tachtig diagnoses. De integratie in het epd was een langer gekoesterde wens, zo laten de ziekenhuisorganisaties weten.

In de praktijk toepassen

De integratie van keuzehulpen is het resultaat van een samenwerking tussen Noordwest Ziekenhuisgroep, ziekenhuis Tjongerschans, PatientPlus en ChipSoft. “Noordwest Ziekenhuisgroep en Tjongerschans zijn de eerste ziekenhuizen in Nederland die gestart zijn met de keuzehulpen binnen het EPD. Komende maanden passen meerdere ziekenhuizen dit in de praktijk toe, waaronder het Dijklander ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum en het BovenIJ ziekenhuis.”

Informatie automatisch in het dossier

Nu de integratie is gerealiseerd kunnen de ziekenhuizen direct vanuit het epd de keuzehulpen uitreiken en inzien. “De directe integratie van de PatientPlus keuzehulpen in het epd is een belangrijke ontwikkeling voor het Noordwest”, laat het ziekenhuis weten. “Het zorgt voor minder administratielast en een verbeterde inzet van de keuzehulpen, doordat de informatie na het invullen automatisch voortvloeit in het medisch dossier van de patiënt. De zorgverlener kan de ingevulde keuzehulp via het dossier inzien en daardoor direct tot de kern komen tijdens het consult. Dit scheelt tijd: er ontstaat ruimte voor gezamenlijke besluitvorming met de patiënt, over de best passende behandeling.”

Andere epd’s

Voor de ziekenhuizen die hetzelfde epd gebruiken, zou deze oplossing nu al beschikbaar zijn. In de toekomst zou het mogelijk moeten worden om ook andere epd’s te koppelen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.