Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginstellingen moeten PREM-meting wijkverpleging alsnog in 2020 uitvoeren

Zorginstellingen zijn alsnog verplicht dit jaar een PREM-meting te laten verrichten voor hun onderdeel wijkverpleging. Eerder dit jaar werd de meting PREM Wijkverpleging 2020 vanwege de uitbraak van het corona-virus uitgesteld tot 2021.

Zorginstituut Nederland heeft dit besloten om de doelstellingen van het jaarlijkse patiënt- en cliëntervaringsonderzoek alsnog te kunnen behalen. De PREM Wijkverpleging levert niet alleen keuze-informatie op voor toekomstige cliënten van de wijkverpleging, maar ook relevante gegevens voor de zorginkoop voor 2022. Bovendien bieden de uitkomsten stof tot leren en verbeteren voor de zorginstellingen zelf.

Geautoriseerde onderzoeksbureaus

Zorginstellingen die wijkverpleging bieden, hebben tot eind 2020 de tijd om de meting te laten uitvoeren. Een aantal epd-leveranciers heeft deze al in het systeem ingebouwd. De meeste zorginstellingen laten de meting verrichten door geautoriseerde onderzoeksbureaus zoals MarketResponse. Die zorgen ervoor dat de PREM-onderzoeken voldoen aan alle richtlijnen en wettelijke eisen, zoals de AVG.

Zorgkaart Nederland

Zorginstellingen die de PREM Wijkverpleging al hebben uitgevoerd, kunnen zelf bepalen of ze in 2020 nog meer ervaringen ophalen. Onderzoeksbureaus of leveranciers van elektronische zorgdossiers zorgen er in opdracht van de zorgorganisaties voor dat de resultaten veilig worden gedeeld met ZorgkaartNederland en Mediquest.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.