Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgverleners en patiënten kijken verschillend naar tijd voor samen beslissen

Patiënten en zorgverleners noemen allebei tijd als remmende factor voor samen beslissen. Ze verschillen in hun invulling van dit begrip. Patiënten willen graag meer contacttijd met hun zorgverleners. Zorgverleners en zorgverzekeraars willen juist de tijd voorafgaand aan het consult beter benutten.

Het Nivel onderzocht wat patiënten, zorgverleners en zorgverzekeraars precies bedoelen met ‘tijd voor samen beslissen’.

Wat houdt tijd in relatie tot samen beslissen precies in? Wanneer is de hoeveelheid tijd voor samen beslissen voldoende en wie bepaalt dat? En hoe verschilt dat per aandoening, persoon of fase van ziekte?

Patiënt

Voor patiënten zijn wachttijd, contacttijd en tijd van leven van belang. Ze willen meer contacttijd, zoals een langer consult met de zorgverlener. Met name kwetsbare patiënten en patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden hebben meer contacttijd nodig als voorwaarde voor samen beslissen.

Zorgverlener

Zorgverleners noemen gebrek aan tijd vaak als reden voor het niet doorlopen van de verschillende stappen van samen beslissen en zien de factor tijd dan ook als dé oplossing voor verbetering. Ze geven aan dat er tijdwinst te behalen valt in de voorbereiding, bijvoorbeeld door patiënten te wijzen op de verschillende (digitale) keuzehulpen bij samen beslissen.

Met deze tools kunnen patiënten zich gericht voorbereiden op het gesprek met hun zorgverlener over hun behandeling. Daarnaast noemen zowel zorgverleners als zorgverzekeraars het belang van scholingstijd, om te leren hoe een zorgverlener samen beslissen in praktijk kan brengen.

Gericht vervolgonderzoek

Het is duidelijk dat er naast tijd legio andere variabelen een rol spelen bij effectief samen beslissen in de zorg. Denk aan het vergroten van kennis hierover bij de patiënten én het breder uitdragen van het belang van (tijd voor) samen beslissen op het niveau van zorgverleners, zorgmanagers en zorgverzekeraars. Dit explorerende onderzoek biedt handvatten voor toekomstig onderzoek.

Het onderzoek

Het Nivel heeft interviews afgenomen bij veertien patiënten, zeventien zorgverleners en vier zorgverzekeraars. Daarnaast is aan de hand van bestudering van 69 onderzoeksartikelen inzicht verkregen in de situaties waarin tijd voor samen beslissen aan de orde is en de oplossingen die geboden worden om effectief met tijd om te gaan.

Naar het onderzoek

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.